Friday, May 18, 2012

Thursday, May 17, 2012

cinta u: part 1

 

mas duk uitm jugak aku jumpa mamat nih. actually satu sekolah menengah dan satu pekan je pun. one thing yang sangat utama adalah time skolah menegah dulu aku memang pernah ada hati kat mamat ni tapi sedar diri tak layak.. last-last mamat ni ke sekolah teknik. dalam tak sedar, kami ditempatkan di kolej yang sama dimana kami share dewan makan. si muizz duduk dahlia 1 aku pulak bakawali 2. memang depan-depan je kolej kami.huhuhu. pernah jugak gayut dalam fon duk aras paling atas sekali dan pandang satu sama lain. how romatic we are time tu.huhuhu.. =P

first time aku terserempak dengan dia, di dewan makan. bila officially kapel, dating selalu di dewan makan. tiap kali jumpa pasti makan. kalau ada pasar malam, keluar awal-awal untuk beli makanan dan copkan meja awal-awal. nak-nak kalau time puasa. sangat ramai orang berebut meja dekat dewan makan.

 

2

gambar ni adalah gambar pertama kitorang amik berdua secara sendri-sendiri. time ni kat fakulti seni lukis. si muizz ada latihan tarian untuk sambutan hari raya kos dia.

 

DSC01190 - Copy

kalau nak ikut kan ini adalah gmbar pertama.

 

DSC01193

DSC01196 - Copy

DSC01672

Picture0078

Picture0019

Picture0064

DSC01667

 

DSC01212

DSC01219

 

DSC01208

bila dia rasa diri dia tu macam artis sebab kekasih hati selalu snap gambar dia, sekali si muizz ni amik gmbr kasut sendiri guna fon kekasih nya.. =.=’’

masa ni dia part 3 dan aku part 1. lepas je dia habis koko pemikiran mahathir, kitorang cepat-cepat ke dm untuk brbuka puasa sama-sama.. sweet je time tu.. n_n

 

DSC01639

kadang-kadang kitorang turun downtown. dulu, downtown happening sebab terbuka dan tempat duduk dibawah kanopi je. dan sangat luas. sekarang macam tak lepas nak bernyawa je..

 

19092008(004)-002

ini pulak first time dating berdua di ipoh. kami dinner di nashmir. sampai sekarang nashmir jadi favourite kitorang. n_n

 

26102008(001)

sewa kereta berempat pergi mandi tambun.. n_n

 

DSC02331

kadang-kadang sewa kereta berempat (double date) ke ipoh. syok la aku keluar dengan senior. boleh dorang bawak aku jalan-jalan sekitar ipoh. n_n

 

DSC02053

DSC02054

bila balik cuti sem, ni la kerja kitorang.. ym, ym, ym.. dulu tak reti lagi guna skype.

 

DSC01698

time tunggu bas dari bandar u nak balik kampus balik.

 

 

DSC01288

dewan makan cempaka sari tersimpan seribu memori antara kami… =’)

 

260720081038

ni adalah gambar jejaka idaman aku (tengah) sebelum kitorang kapel. tiba-tiba gambar ni macam movie detective-detective pula. dan yang tengah tu semestinya hero. =P

sinopsis diploma: part 1.

 

aku mula melangkah ke alam universiti pada julai 2008. perasaan tak yah cakap ah, happy bile! sanggup tolak tawaran uniten sebab nak masuk uitm padahal dapat uniten satu kampus dengan kakak.. =D

fakulti: senibina, perancangan dan ukur

program: Diploma perancangan bandar dan wilayah.

kod: AP111/DTRP111

kampus: UiTM Seri Iskandar, Perak.

 

DSC00476

first time masuk, kawan sebilik dan satu kos adalah izzati. even satu bilik, kitorang tak rapat mana pun sebab aku suka buat kerja sendiri-sendiri. gambar diatas adalah di DSI lama. tahun, pertengahan 2008.

 

DSC00490

lokasi: pondok depan fakulti CS.

masa : minggu MMS, waktu kelas pengenalan.

 

DSC00493

lokasi: fakulti OM.

masa: minggu MMS bersama fasilitator.

masa ni amik la gambar dengan kakak-kakak fasi sebabnya aku berjaya jawab soalan yang menurut kakak fasi tu cakap tak pernah sorang pun lagi budak-budak freshie  jawab dengan betul dan aku adalah orang pertama dapat jawab. bangga oh time tu.. =P

 

DSC00495

ini time riadah minggu MMS. bersama rumate, aku, zera, zati. time ni, masing-masing tak reti lagi nak bermekap bercelak bagai. muka innocent je sorang-sorang.

 

Copy of DSC00523

lokasi: updown uitm SI.

masa: selepas habis MMS.

first time keluar malam! haha. kalau duduk dirumah masa zaman sekolah, tak pernah keluar malam pun. ini adalah first time kluar malam bersama rumate. rumate sorang lagi tak berani keluar malam lagi..

 

DSC00946

masa part 1 dulu adalah peristiwa yang mana kami dipaksa pakai baju hitam dan ramai-ramai berhimpun di depan HEA untuk protes kemasukan kaum asing dalam UiTM. kitorang yang freshie tak tau pape ni ikut sama je la..

 

11111111112222223333334444445

ini gambar majlis sambutan hari raya warga AP111. =)

DSCF0282

makan dengan nikmatnya.. haha. =P

 

 

DSC00549

bila dah masuk kelas berkenalan bagai, baru la jumpa budak sekelas. dan kawan pertama yang aku jumpa ialah zurin. ini time nak pergi studio.

DSC00657

ini pulak time berkenalan dengan senior-senior kitorang, town planning.

DSC02413

time part 1 aku dilantik jadi penolong klas rep. si zurin pulak bendahari.

 

DSC00590 

bila dah lama kenal, dah pandai tunggu bas untuk ke bandar u.. excited dapat keluar. =P

 

DSC00558

lepas tu, dah pandai tunggu bas nak ke Ipoh pulak.time tu tak reti lagi nak sewa-sewa kereta ni.. =P

 

DSC00722

dan aku pun ada jugak aktif dalam persatuan lain. tapi kejap jela bila dah kenal betul-betul studio dah takde mase nak aktif bnda ni.\ ini masa akif hadir kelas berlakon. persatuan anccient klu tak silap. kira main berlakon-berlakon la dengan budak fakulti senireka…

 

DSC00909

ini adalah first time kluar bersama rumate pergi teluk batik dan sewa kereta..

 

DSC00769

ini time pembukaan sukan universiti. antara kos.

DSC00774

dan semestinya la kami penyokong TRiPS dan diwajibkan pakai baju merah putih. =)

DSC00781

ini time sukan universiti.

DSC00865

tahniah atas kejayaan trips suatu masa dulu. bola trips no1. tapi tak lama, lepas abang-abang part6 takde, maka kecundangla bola trips..

DSC00870

dan kami freshey yg rajin turun beri sokongan. =P

 

DSCN6136

planning family day.

DSC01551

DSCN6138

di teluk batik. =)

P1020133

ini adalah hari bersama dengan anak angkat. time ni bulan puasa kalau tak silap.

P1020132

bawa anak-anak yatim dan fakir miskin ke green town mall untuk beli pakaian raya. ini anak angkat saya. budak ni special. dia jadi macam tu sebab kehilangan ayahnya. walaupun dia special, pandai budak ni bajet duit. bila tanya nak apa, dia akan tanya harga dulu. kalau mahal dia tak nak. bila tanyak dia nak tak jam tangan, dia jawab, “jam kan dah ada ni, buat apa nak beli lagi..” pandai kan.. =)

 

P1020148

bdk ni comel.. =)

 

P1020144

sebelum berangkat pulang.

 

 

DSC01172

ni pulak first time n first day site visit di Putrajaya. DTRP 1C.

 

19840_105250552833898_100000468605709_140111_4459827_n

ini adalah satu-satu yang gambar yang aku ada. yang lain entah kemana. =(

 

De only 1 myrmte 4 tis sem

pa170445

planning night. di marina resort, tema santai.

P1020122

and last but not least untuk semster 1 adalah gambar bersama-sama encik azhar dan encik azmir.

=’)